'Live as if you were to die tomorrow, learn as if you were to live forever.' Mahatma Gandhi

Stichting Onderwijs voor India in het kort

Overzicht resultaten en activiteiten Stichting Onderwijs voor India sinds oprichting


Welke doelen stellen wij onszelf?

- De kinderen die dankzij onze partnerorganisatie basis en middelbaar onderwijs hebben gehad allemaal de kans te geven om een opleiding naar keuze af te maken.
- Zoveel mogelijk kinderen in Tamil Nadu de kans geven op kwalitatief goed onderwijs.
- Onze partnerorganisatie helpen bestaande projecten te verbeteren.
- Wij bieden alleen gecontroleerde financiele hulp, hierdoor wordt het project volledig gedragen door de Indiase samenleving en steunen wij de lokale economie door producten en materialen daar aan te schaffen.
Meer weten? Ga naar Beleid


Wat hebben wij bereikt?

- In 2009 deden 7 meisjes eindexamen in 12th standard. Zij volgden de laatste twee jaar van hun middelbare school op kosten van Stichting Onderwijs voor India. Voorheen verbleven deze meisjes in het Hallelujah Children Home van onze partnerorganisatie Sevai Society. Inmiddels hebben 2 van hen een beroepsopleiding afgerond en 4 van hen hebben een Bachelor opleiding af weten te ronden. In 2014 was een van deze meisjes, Thenmozhi, de eerste die haar Master opleiding afrondde binnen dit project! Twee meisjes werken momenteel in ziekenhuizen in hun buurt, een ander meisje werkt voor een groot IT bedrijf in Chennai. Voor hen en hun families zijn dit grote stappen vooruit!

- In 2011 deden 4 oud-leerlingen van de Mary Matha School van Sevai Society eindexamen. Ook zij volgden de laatste twee jaar van hun middelbare school op kosten van Stichting Onderwijs voor India. Naast hen, hielp Stichting Onderwijs voor India nog 33 andere jongens en meisjes om een vervolgopleiding af te kunnen maken.

- In 2009 werden schoolbankjes, computers, microscopen en ander laboratorium materiaal aangeschaft voor de Mary Matha School.

- In 2011 werden een waterzuiveringsinstallatie en schoolbankjes voor de Mary Matha School aangeschaft.

- in 2012 deden 7 leerlingen van de Mary Matha School in Trichy eindexamen.

Sinds 2012 helpt Stichting Onderwijs voor India ongeveer zestig studenten per jaar binnen het project Vervolgonderwijs.

In 2013 werd een hek aangeschaft voor het Wendalinum Children Home in Trichy.

In 2014 behaalden zes oud-leerlingen van de Mary Matha School hun Bachelor diploma, en behaalden 2 meisjes hun Master diploma!

In 2015 werden zonnepanelen aangeschaft voor het Hallelujah Children Home en rondden maar liefst 28 jongens en meisjes een opleiding af binnen het project!

- In 2016 deden 7 jongeren eindexamen. 3 Studenten rondden een beroepsopleiding af. 13 studenten behalen een bachelor diploma; van hen komen er 4 van het Hallelujah Children Home. Ook behalen 4 studenten een master diploma; van hen komen er 2 van het Hallelujah Children Home.

- In 2017 doen 2 jongeren eindexamen binnen het project. 2 behalen hun bachelor diploma en 4 studenten behalen hun master diploma. In 2017 vierde Stichting Onderwijs voor India ook haar 10-jarig bestaan met een feestelijke pannenkoeken evenement in Stal op de Kaag.

Meer weten? Neem contact met ons op: ContactformulierWaarom doen wij dit?

Kinderen die alleen de basisschool hebben afgerond komen vaak alsnog terecht in een uitzichtloze situatie, waarin ze illegaal werk doen of werkloos zijn. Wij willen deze kinderen door middel van het verstrekken van studiebeurzen een beter leven geven en de cirkel van armoede doorbreken.

De Indiase maatschappij kunnen en willen wij niet zijn geheel transformeren en moderniseren, wij respecteren de Indiase normen en waarden verbonden aan cultuur, tradities en religies. Wij geloven wel in de kracht van individuen die een verschil kunnen maken. Door het onderwijs dat wij hen bieden willen wij hen daarbij helpen.Meer weten? Ga naar Beleid.

In ons beleidsplan vindt u onze visie en missie.
Met wie doen wij dit?Wij werken samen met de Sevai Society. Dit is een Indiase hulporganisatie, die al sinds 1996 aan verschillende projecten in Tamil Nadu werkt. De Sevai Society is een kleine organisatie, zodat het financieel overzichtelijk blijft. 1 euro in is 1 euro uit!


Meer weten? Ga naar Partners


<

India (kaart van CIA World Factbook)


Wat kunt u doen?


De Stichting Onderwijs voor India heeft een ANBI verklaring, zodoende zijn alle giften aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. (fiscaal nummer/RSIN: 818323942)

U kunt een donatie doen op het rekeningnummer: NL93 RABO 0135 9432 99 ten name van Stichting Onderwijs voor India. U kunt uw donatie doen voor:
- Project Vervolgonderwijs
- Ondersteuning van de projecten van de Sevai Society

Meer weten over projecten die u kunt ondersteunen? Neem contact met ons op: Contactformulier

Wilt u geen donatie doen en toch helpen, dan zijn dit misschien leuke suggesties:
-organiseer een sponsor activiteit met je sport club, school of bedrijf
-organiseer een bijeenkomst of een feestje, wij komen graag een presentatie geven
-like us and share us op je social media pagina's
-ga als vrijwilliger naar India via ons vrijwilligersprogramma

Wij zijn heel erg dankbaar voor iedere mogelijke bijdrage aan onderwijs in India!
het bestuur

Nelle Kooren , voorzitter
Marije van Lent,secretaris
Kees Kooren, penningmeester
Sumbul Fatima,algemeen bestuurslid