Waar wordt aan gewerkt


Ondersteuning onderwijsprojecten Sevai Society

Omdat de Sevai Society problemen heeft met het handhaven en uitbreiden van deze projecten willen wij hen daarbij financieel ondersteunen. Hieronder volgt een beschrijving van de projecten. De Sevai Society heeft projecten in de stad Madurai, nabij de stad Trichy (Tiruchirappalli) en in het district Theni, ten westen van het district Madurai.

Madurai

In Madurai heeft de Sevai Society een kindertehuis, het Hallelujah Children Home en een school, Xavier Matriculation School. Het kindertehuis en de school staan op hetzelfde terrein en de kinderen uit het kindertehuis volgen onderwijs op Xavier Matriculation School. In het Hallelujah Children Home verblijven meisjes, waarvan de ouders het onderwijs niet kunnen betalen. Ook is er thuis onvoldoende geld om gezond te eten. Sommige meisjes zijn wees of halfwees. De kinderen krijgen drie keer per dag te eten in het kindertehuis en ze slapen er op matjes.
In de schoolvakanties gaan de kinderen naar hun ouders of verzorgers (vaak ooms en tantes of grootouders) toe. De familie van de kinderen zorgt voor hun kleding, toiletspullen, schoolspullen en medische zorg.

Nieuwe projecten voor 2012: Ondersteuning Hallelujah Children Home Madurai

(1) In het tehuis wonen meestal tussen de 70 en 80 meisjes tussen 3 en 18 jaar oud. Er is erg weinig personeel. Meestal zorgen drie volwassenen voor deze 80 meisjes. De vrouwen die voor de meisjes zorgen wonen het hele jaar door in het kindertehuis, afgezien van de drie schoolvakanties. Ze zijn er 7 dagen per week, 24 uur per dag! Ze hebben hierdoor weinig privacy en vrije tijd. Het zou mooi zijn als de kinderen wat extra aandacht kregen en het personeel wat meer vrijheid had. Stichting Onderwijs voor India wil ervoor zorgen dat er een extra warden wordt aangenomen en dat er in de middag extra personeel aanwezig is. Sevai Society heeft aangegeven dat er vooral behoefte is aan een lerares die de oudere kinderen met hun wiskunde, scheikunde en natuurkunde huiswerk kan helpen.

(2) India heeft een groot energie-tekort. Daarom valt op vaste tijden de stroom uit. In Madurai gaat de stroom dagelijks 2 of 3 uur uit op het heetste moment van de dag. Op vrijdag is er de hele dag van 9 uur in de ochtend tot en met 6 uur 's avonds geen stroom. Daarnaast valt met regelmaat de stroom ook onbedoeld uit. Stichting Onderwijs voor India wil het Hallelujah Children Home van duurzame energie voorzien. In Tamil Nadu zijn al verschillende keren stukken regenwoud gekapt om energie op te wekken met de kracht van het water dat door de rivieren stroomt. Niet alleen het regenwoud, maar ook de mensen die er leven moeten hiervoor wijken. Stichting Onderwijs voor India vind dat de ontwikkeling van de een, de ontwikkeling van een ander niet zou moeten schaden. Daarom vinden we het extra belangrijk om voor duurzame energie te gaan, zodat het voedsel voor de kinderen in het tehuis koel blijft, zodat er 's avonds en 's nachts ook licht is, als het nodig is en zodat het personeel op de computer kan werken, wanneer het nodig is.

Stichting Onderwijs voor India werkt momenteel nog met Sevai Society aan een goed en gedetailleerd plan. Er is daarom nog geen projectplan voor het project Ondersteuning Hallelujah Children Home Madurai, maar de bovenstaande onderdelen zullen in ieder geval in het project worden opgenomen. In juli 2012 hopen wij het volledige projectplan op onze website te kunnen zetten.
Op Xavier Matriculation School kunnen de meisjes onderwijs volgen tot en met 12th standard. Xavier Matriculation School geeft naast de kinderen uit het kindertehuis ook onderwijs aan arme kinderen uit de buurt tegen een kleine bijdrage of gratis, afhankelijk van de thuissituatie.
Op de school wordt vanaf 5th standard les gegeven in het Engels. De school staat goed aangeschreven en heeft sinds een aantal jaren een slagingspercentage van 100% bij de centrale eindexamens.Trichy


In Trichy heeft de Sevai Society een school voor zowel basis- als middelbaar onderwijs. De
school biedt volledig gratis onderwijs in de lokale taal (Tamil). De school is erkend door de
Government of Tamil Nadu en houdt het standaard curriculum aan van “Tamil Medium”
scholen in Tamil Nadu.

Analfabetisme is hoog in deze regio en het is vaak moeilijk ouders ervan te overtuigen hun
kinderen naar school te doen. Dit komt onder andere door het lage inkomen van de ouders. Er
is vaak niet genoeg te eten voor het hele gezin, zodat kinderen ook moeten werken.

De school verstrekt vanaf schooljaar 2011-12 ook lunch op school aan de kinderen. Na het
organiseren van verschillende “Medical Camps” bleek dat veel van de kinderen aan vormen
van ondervoeding leiden en tekort hebben aan vitaminen. Terwijl de kinderen de hele dag op
school zijn, krijgen ze vaak geen lunch mee naar school of alleen een beetje droge rijst. Om
ondervoeding onder de kinderen te bestrijden en om ouders een extra stimulans te geven om
kinderen naar school te doen in plaats van op het land te laten werken worden daarom nu
lunches verstrekt. In de onderbouw is een tekort aan schoolbankjes en zitten de kinderen nog
op de grond als ze les krijgen. Dit komt het onderwijs niet ten goede en is erg onhandig voor
de docenten.

De school wordt gerund door George en Hedwig, een getrouwd stel dat ook op het terrein
woont met hun baby. Zij kennen de kinderen erg goed en zijn ook goed op de hoogte van de
thuissituatie van de kinderen.

Rondom de school heeft de Sevai Society een stuk land, waarop suiker wordt verbouwd. Ook
is er een kleine kokosnotenbomen plantage en worden er een aantal koeien onderhouden. Dit
alles om het project enigszins zelfvoorzienend te kunnen maken.

Naast de school is een kindertehuis gebouwd. Vanaf augustus 2011 zullen er kinderen in dit
tehuis komen wonen. Een kindertehuis is nooit een ideale situatie. Een gewone gezinssituatie
is beter voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Maar afstanden in India
zijn groot en de overheidsscholen bieden geen goed onderwijs. Kinderen van alle niveaus
zitten in een klasje, waarvan de leraar vaak niet eens op komt dagen. Het komt voor dat zelfs
na een aantal jaar onderwijs, de kinderen nog niet kunnen lezen. Om goed onderwijs
toegankelijk te maken voor kinderen uit de omgeving zijn kindertehuizen dan toch de juiste
uitkomst.Theni

In Theni heeft de Sevai Society de Benedict Matriculation School opgericht. Naast de school staat een kindertehuis, waarvan een deel nog in aanbouw is. Het andere deel wordt bewoond door 40 kinderen, zowel jongens als meisjes. Het gaat om weeskinderen, kinderen die thuis niet verzorgd kunnen worden en kinderen die kwetsbaar zijn voor kinderarbeid. Om voor deze kinderen te kunnen blijven zorgen is voortdurend geld nodig, voor eten, schoolspullen, personeel, schoon drinkwater.
Op de school wordt gratis lesgegeven tot en met 10th standard. De school ligt in een landbouwgebied, dus ook hier komen de kinderen van ver.
Ook hier is het de bedoeling dat uiteindelijk les wordt gegeven tot en met 12th standard. Een grotere school betekent natuurlijk meer kosten. Voor meer leerlingen en meer vakken waarin les gegeven moet worden, zijn meer leraren nodig en dat kost geld. Ook voor het onderhoud van de kinderen in het kindertehuis is geld nodig.
Vervolgonderwijs

De meisjes uit het Hallelujah Children Home kunnen hun middelbare school helemaal afmaken op de school naast het tehuis. Als kinderen alleen hun middelbare school afgerond hebben en weer terug gaan naar hun ouders op het platteland, komen ze vaak alsnog terecht in uitzichtloze situaties. Ze zijn nog niet klaar voor de arbeidsmarkt en komen voor een armzalig bedrag als dagloner op het land te werken. Om er echt voor te zorgen dat de meisjes voor zichzelf op kunnen komen en later genoeg kunnen verdienen om het onderwijs van hun eigen kinderen te kunnen betalen, moeten zij nog een stapje verder zetten. Daarom kunnen zij deelnemen aan het project Vervolgonderwijs. Binnen dit project financieren wij beroepsopleidingen van verschillende niveaus en universitaire opleidingen.
Het project biedt vervolgonderwijs aan meisjes uit het Hallelujah Children Home in Madurai, kinderen die de Mary Matha School in Trichy verlaten en kinderen uit kansarme gezinnen in Sindalacherry in Theni. Ook kinderen van de Benedict School in Theni en Xavier Matriculation school hebben onze hulp hard nodig. Als er meer geld binnenkomt, kunnen wij meer kinderen helpen, hun middelbare school af te maken en verder te studeren. Een jaar middelbaar onderwijs kost gemiddeld 150 euro en een jaar vervolgonderwijs kost gemiddeld 350 euro. Uw hulp is keihard nodig!