Partners

Stichting Onderwijs voor India werkt in India samen met partnerorganisatie Sevai Society.

Over de Sevai Society
De Sevai Society is opgericht in 1996 en is alleen werkzaam in Tamil Nadu. De Sevai Society heeft daar een klein aantal projecten, waarover u ook kunt lezen in de rubriek ‘ondersteuning Madurai, Trichy, Theni’ onder het menu ‘waar wordt aan gewerkt’.
De Sevai Society is opgericht door Fr.Ignacimuthu,s.j. , hij is werkzaam aan de universiteit van Chennai, waar hij studenten biochemie begeleidt die onderzoek doen in de laatste fase van hun studie. Veel van zijn familieleden werken als vrijwilliger voor de Sevai Society.

In Madurai heeft de Sevai Society een school en een kindertehuis voor meisjes. In Theni heeft de Sevai Society een school en een kindertehuis, dat deels nog in aanbouw is. Sindskort verblijven hier ongeveer 20 jongens en meisjes. Ze hebben hier ook een bejaardentehuis. In de Indiase cultuur is het gebruikelijk dat de ouderen worden verzorgd en opgenomen door de familie. In landbouwgebieden wordt dit voor de families steeds moeilijker, zodat ze de ouderen links laten liggen. Rondom het tehuis is een grote fruittuin aangelegd, met een irrigatiesysteem en een kleine bron voor wateropslag.
Vlakbij het bejaardentehuis is een ‘skill training center’, waar door de Sevai Society computer- en naaicursussen worden gegeven.
In Trichy heeft de Sevai Society een school, waar arme kinderen uit het landbouwgebied gratis onderwijs krijgen. Op termijn is het de bedoeling dat ook daar een kindertehuis komt.

Sindskort heeft de Sevai Society een dochterorganisatie Sevai Trust, opgericht door Gracy en haar familie en vrienden. Zij zijn werkzaam in de buurt van Chennai. Gracy studeert geschiedenis in Chennai.

De Sevai Society heeft een eigen website: www.sevaisociety.org